Limit this search to....

Comunicarea Nonverbala: Studiu
Contributor(s): Voican, Ana-Maria (Author), Poenaru, Vasile (Editor)
ISBN: 1541097920     ISBN-13: 9781541097926
Publisher: Createspace Independent Publishing Platform
OUR PRICE:   $14.24  
Product Type: Paperback
Language: Romanian
Published: April 2017
Qty:
Additional Information
BISAC Categories:
- Social Science | Body Language & Nonverbal Communication
Physical Information: 0.36" H x 6" W x 9" (0.52 lbs) 170 pages
 
Descriptions, Reviews, Etc.
Publisher Description:

Nonverbal Communication. A Study

This book is in Romanian. It is a scientific study on nonverbal communication.

Această ediţie a cărţii este publicată special pentru rom nii din diaspora.
Citiţi cărţi n limba rom nă Veţi fi mai aproape de casă, de ţară.
Comandaţi cartea de pe site-ul Amazon corespunzător ţării n care locuiţi şi nu veţi plăti transportul internaţional.

Noi, oamenii, singurele fiinţe păm ntene dotate cu limbaj articulat, suntem tentaţi să absolutizăm valoarea acestei nsuşiri, fiind mult mai puţin atenţi la limbajul nonverbal - mai puţin posibil mincinos dec t cel verbal.
Cu acurateţe, ntr-un limbaj ştiinţific dar nesofisticat, cursiv şi simplu, folosind o importantă bibliografie de specialitate, Ana-Maria Voican demonstrează toate modurile de exprimare nonverbală, exprimare sinceră sau simulată, nsoţind cu succes exprimarea verbală şi ntărindu-i valoarea, fie că e vorba de sinceritate, fie că e vorba de simulare.
Lucrarea de faţă are calitatea de-a te face să te evaluezi mai cinstit pe tine nsuţi, precum şi pe alţii.
Publicarea ei va face mai cunoscut subiectul foarte interesant dezbătut de autoare.

Ileana Vulpescu

Lucrarea de faţă m-a interesat n mod deosebit deoarece am vrut să aprofundez despre capacităţile noastre de a recepta mai exact masajele interumane cu ajutorul comunicării nonverbale, care oferă o modalitate eficientă de satisfacere a nevoii oamenilor de a transmite celorlalţi informaţii şi emoţii.
Consider că decodificarea comunicării nonverbale implică mai mulţi factori - contextul cultural, social, politic, istoric - despre care am amintit şi pe care i-am interferat cu tema lucrării, mai ales n ultimul capitol.
M-a interesat, mai ales, să studiez, şi eventual să descopăr dacă la om comunicarea nonverbală beneficiază doar de cele patru canale - vizual, auditiv, tactil, olfactiv - ţin nd cont de inteligenţa şi de sensibilitatea umană, incomparabilă cu cea a animalelor. Argumentez această afirmaţie prin sensurile unei str ngeri de m nă - mă refer la intensitatea, timpul, fineţea sau duritatea cu care este făcut acest gest - la stimulii vibratorii, dar şi la comunicarea extrasenzorială - g nduri, emoţii - de care ar trebui să se ocupe n mod special cercetătorii n domeniu, mai ales că n această perioadă, numită "modernă," zonele ştiinţei au fost invadate de speculanţi care pretind că dintr-o singură privire pot citi g ndurile altora din gesturile lor.
Această situaţie existentă n viaţa contemporană, m-a determinat să folosesc pentru capitolul "Studiu de caz" două personalităţi din politica şi cultura noastră cu motto "Dincolo de aparenţe..." sau mai simplu, am putea spune "unde dai şi unde crapă," căci există n aceste cazuri un comportament disimulat care vizează ansamblul manifestărilor prin care se ascunde adevărata nfăţişare a unui lucru sau desfăşurare a unui eveniment.

Ana-Maria Voican